Връзка с автора: chenkov06@gmail.com

 


НАЧАЛО

 

СЪКРОВЕНО
КОГАТО СИ ГОТОВ ДА ПОЛЕТИШ
ПРЕАДЧУВСТВИЕ ЗА ЛЯТО
ПО ДЪЛГИЯ ПЪТ НЕ СЪЖАЛЯВАМ

 

СТИХОВЕ
ПРЕЗ СМЯХ КАЗАНО
МИСЛИ И АФОРИЗМИ
РАЗКАЗИ И ФЕЙЛЕТОНИ
ПОД ЛУПА
ЦИТАТИ...
ХАЙКУ
ТЕКСТОВЕ ЗА ПЕСНИ
ПЕСНИ ПО МОИ СТИХОВЕ
БОДЛИЧКИ
ВИДЕО
ЖИВОТ ЗА ДРУГИТЕ
РУБАЙЯТ
     Освен във Вярата ми, моето щастие е и в очите на тези, които са имали нужда от мен и не съм ги подминал, а нещастието ми – във фактът, че те са толкова малко.

                                             Румен ЧЕНКОВ

     НЯКОЛКО ДУМИ ЗА МЕН

     Добре дошли на моят сайт!

     Казвам се Румен Ченков и съм роден в град Свищов през 1961 година. Детството си прекарах в родния град. Там тръгнах на училище.
     В края на втори клас се преместих в гр. Луковит, където имаше училище за деца с физически увреждания. Започнах да пиша стихове някъде в средните класове. Публикувал съм в свищовския вестник „Дунавско дело” и луковитския „Луковитска искра”. (По-късно – вече в Габрово – и във вестник „Кураж”).
     Завърших Икономически техникум през 1981 година в същото училище. Веднага след като се дипломирах, отидох в Габрово, където живях тринадесет години.
     През 1994 година издадох първата си стихосбирка "СЪКРОВЕНО", не без помощта на тамошното женско благотворително дружество “Майчина грижа” и финансовата подкрепа на различни предприятия, по които упорито обикалях и търсих средства.
     Същата година се преместих в Добрич, където две години по-късно, издадох втората си стихосбирка – „КОГАТО СИ ГОТОВ ДА ПОЛЕТИШ”, за която ми помогнаха Съюза на инвалидите и Зелената партия. От 2005 година публикувам произведенията си в различни сайтове на виртуалната мрежа. Работих известно време като редактор (литература) в сайт за лично творчество "ОТКРОВЕНИЯ".
     През 2007 година се преместих в град Русе, където живея в момента и продължавам да творя.Тук издадох третата си стихосбирка – „ПРЕДЧУВСТВИЕ ЗА ЛЯТО” с редактор Уляна Андреенко, благодарение на един добър човек, имащ собствен бизнес.
     През 2008 г. се ожених за жената, която промени изцяло живота ми и ми донесе щастие, за което не съм предполагал, че съществува. Тя ме стимулира да издам въпросната трета стихосбирка.
     През 2011 г. издадох четвъртата си (юбилейна)стихосбирка "ОБИЧАМ ТЕ, ЖИВОТ!", която е сборна и беше замислена и осъществена като библиографска рядкост. Изданието е в малък тираж, само за мои близки и приятели. Стихосбирката е посветена на всички онези, без чиято помощ през годините, моите стихове не биха стигнали до теб, скъпи читателю.

     През 2013 г. издателство "Антос", град Шумен издаде последната ми стихосбирка "ПО ДЪЛГИЯ ПЪТ" с редактор Дарина Радева.

     Малкото, което съм написал, е пред вас. Надявам се, да ви хареса.
     Приятно четене!

     БЛАГОДАРНОСТИ

     Тук искам да изкажа специални благодарности на ВАНЯ МИЛЕВА за това, че преди около шест години ми предложи съвсем безкористно да направи този сайт. Тя не само го създаде, но през тези години го поддържа и развива, съобразявайки се с желанията и капризите ми. Знам какъв огромен труд е това, защото и аз понаучих нещо за HTML програмирането и вече сам мога да правя не много сложни, разбира се, сайтове, както и да поддържам сайтът, който в момента е пред вас.
     Радвам се, че Ваня ми предостави тази възможност!
     Благодаря ти, скъпа приятелко! Благодаря ти и за това, че не ме изоставяш, когато имам нужда от съвети, отнасящи се до поддръжката на сайта!